B84B5A0E-1A36-48E5-84FC-D8A1EA7671EC

Sweden BBQ Open 2023

Nu är det officiellt! I samarbete med en rad sponsorer arrangerar vi en skön tävling i Barbecue. Old Scool BBQ med de klassiska fyra grenarna! Revben, Brisket, Kyckling & Fläsk! 

Tävlingen går av stapeln lördagen den 27/5 2023 och alla inlämningar och själva tävlingen blir på söndagens den 28/5!

Redan nu kan du anmäla ett lag! 

Anmäl ert team nu!

  • Storlek på er rigg (Max 3 meter djup) antal fordon, meriter och allt ni kan tänkas behöva dela med er av för information.

Tävlingsinformation, kostnader & Regler

Anmälningsavgiften är satt till 1000:- per deltagande lag. I detta ingår sophantering, kompostering, lättare el och allt som kan tänkas behövas för er som team att känna er som hemma. Vi står även för kylskåp för den som behöver detta. 

På området finns tillgång till vatten, toaletter, parkering och restaurangen Mugwort's är bemannad dygnet runt. 

Grunden är samma som många KCBS & Svenska tävlingar. Vi tävlar i fyran obligatoriska grenar. Ribs, Kyckling, Pork & Brisket. 

varje team tar med sig sitt eget kött. Köttet för vara trimmat & putsat och i viss mån får det även ligga i saltlake vid ankomst. Köttet får ej vara injicerat eller kryddat.

Alla typer av grill & smoker får användas för eld är värmekällan. Flame Boss & Pellets smokers är tillåtet. Gasol & elgrill är ej tillåtet. 

Mer information kommer löpande. 

Mer information

Domare kommer att handplockas av oss på Mugwort's. Vi kommer att ta ut domarkåren löpande och meriterade domare med utbildning eller män & kvinnor med legendstatus kommer att sitta som domare. Regelverk byggs just nu och vi implementerar samma bedömningsgrunder & regelverk som vi sätter för SM i Hamburgare. 

Inget lämnas till personliga åsikter. 

Tid vid inlämning: Inom ett fönster på 5 minuter plus minus. 

Inlämning sker i av arrangör tillhandahållna boxar. Garnering & dekoration i form av grönt kommer att tillhandahållas av arrangör.

Märkning / Såsning / Penseldrag, allt detta kommer synas och besvaras under regelverket vi just nu skriver! 

F.A.Q

F: Priser? Kan man vinna något? 
S: Ja! Första pris är 20.000 kr i kontanter! Sedan är det priser från våra sponsorer samt ett pris i varje gren! 

F: Vilka sponsrar tävlingen? 
S: Vi har tecknat sponsoravtal med CocaCola Sverige, med Kamado Sumo, Sorunda Grönsakshallen, The Barbecue Company salt ett antal ytterligare är på gång! 
 

Vill du vara delaktig?

Sponsra & Stötta!