B84B5A0E-1A36-48E5-84FC-D8A1EA7671EC

Information runt SM i Hamburgare 2022

SM I HAMBURGARE 2021 

Arrangör
Mugwort BBQ
Johan Kullberg & Sanna Kullberg
0735109148
info@mugwortbbq.se
Logistik & Yta
Varje lag får ställa upp sin utrustning på platsen från 08:00 på söndagsmorgonen. Senast 09:45 måste varje team vara på plats. Området är ej bevakat. Bilar får ej parkeras på området under natten. Endast in & utlastning. Undantaget är Foodtruck.

Varje team tilldelas en yta på ca 3x3 meter, i de fall som bara bord önskas är ytan mindre. 

På platsen kommer det finnas möjlighet att förvara råvaror kylt I kylsläp eller liknande lösning tillhandahållen av Mugwort.

Det kommer finnas tillgång till vatten och toalett.

Det är viktigt att laget håller sig inom sitt område pga regler med framkomlighet för brandskäl mm.

Lagen får ej publicera bilder på kreationer som är liknande sina bidrag som lämnas in för att minska spårbarheten. Om detta framkommer förbehåller vi oss rätten att ta tillbaka er plats/placering och ert lag kan diskas från tävlingen i efterhand.

Det är strängt förbjudet att livesända och visa komponenter under tävlingen. Även märkning är förbjuden. 

Utrustning / Material
Observera att varje lag måste ombesörja all egen utrustning så som tält, bord, grillar, rökar mm.
Viktigt att om tält ska riggas upp att dessa förankras ordentligt.

Varje lag ska ha med eget brandskydd som lämpar sig för aktiviteten. Brandsläckare / brandfilt eller motsvarande produkt kommer att behöva visas upp. Utan detta kan laget tillhandahållas en brandfilt från arrangör och depositionen kommer att brinna inne. Om arrangör inte kan tillhandahålla pga för många som inte uppmärksammat detta så diskvalificeras samtliga lag som inte har brandskydd och deposition kommer kommer att brinna inne.

Råvaror
Varje team ombesörjer sina egna råvaror. Kött får förberedas, kryddas, malas innan men måste vara rått vid inspektion innan som sker innan startskottet. Endast nötkött som huvudingrediens är tillåtet, självklart med inslag av fläsk samt tillbehör som kommer från fläsk får användas. Inspektion av råvaror / kött görs mellan 10:00 och 11:00 

Vi tillåter inte kött från fågel, vilt eller fisk.

Gasol
Använder man gasol ska detta meddelas till arrangören vid anmälan. Om detta inte är anmält så kommer ev gasol att konfiskeras och lämnas åter efter tävlingen. Lag med anmäld gasol måste ha en fullgod hemförsäkring samt även ha produkterna bra skick. Om inte förbehåller vi oss rätten att avvisa laget. Varje gasolflaska kommer att debiteras för pga kostnader som dessa medför.

Sopor, avfall & sortering
Varje team tar ansvarar för att ta hand om sopor och sortera dessa på bästa möjliga sätt.
Bingar kommer placeras ut för att källsortera i bästa möjliga mån.

Glöd och aska
Efter tävlingen avslutats så kommer det finnas uppsamlingsplats för aska och glöd.
Det är viktigt att detta inte slängs på annan plats än angivet.

Försäljning 
Nytt! All mindre försäljning från det egna området är tillåten, dock ej mat utan produkter. Såser kryddor och produkter får säljas. Detta gäller alla tävlande lag. Information och reklam för egna webshoppar och den egna verksamheten får skyltas med men inte delas ut i pappersform / flyers. Man får gärna ha ett ställ, men ingen akiv person som sprider reklam. Detta för att minimera nedskräpning. Önskar man sälja mat så kontakta oss. Ni har ert eget kassaregister, F-Skatt eller tillstånd för detta. Avgifter finns angivet under annan länk i menyn. 

Försäljning av Mat & Smakportioner
De som vill sälja mat eller bjuda på provsmakning får gärna göra detta. Detta ska ske i samrådan med Mugwort AB

Priser & Belöning
Over all vinnare: Första andra och tredje placerat team får en trofé och även ett pris. Cash Price till den som placerar sig bäst i alla grenar sammantaget. 

Priser i kategorierna: Freestyle: Pris till förstaplats och trofé till 1-3 plats


Priser i kategorierna: Vegetarisk: Pris till förstaplats och trofé till 1-3 plats

Priser i kategorierna: Hemlig låda: Pris till förstaplats och trofé till 1-3 plats

Då tävlingen är ett officiellt SM så ska laget vara hemmahörande I Sverige och lagledaren ska vara folkbokförd I Sverige.

Inlämning & Presentation
Varje team ska presentera minst 6  st hamburgare. Två till Folkets Röst och Två eller Fyra till Domarborden. Detta kan komma att ändras och spikas under året. 

Till domare SM serveras burgarna på en bricka tillhandahållen av arrangören. Hamburgarna presenteras antingen som en hamburgare rakt på brickan på tillhörande underlägg eller i hamburgerficka som tillhandahålls av arrangören. Endast spjut / pinne får stickas igenom som tillhandahålls av arrngören. Se nedan. 

Pinne I bamboo får användas för att hålla ihop hamburgaren om så önskas, dessa tillhandahålls av arrangören och får inte kapas av deltagarna på annat sätt än angivet av arrangören. Knivar, såser / design bredvid eller andra produkter som sätter prägel anses vara märkning vilket leder till att laget diskvalificeras då för märkning. Används annat material än angivet diskvalificeras laget.

Dom burgarna som lämnas på brickan går till Juryn. Tävlingen: Peoples Choise juryn som består av matglada personer som kommer bedöma med sina egna preferenser och ett annat poängsystem.

Notera: Alla kategorierna är obligatoriska (förutom folkets röst) och det är den som gör bäst resultat på alla tre kategorierna som tar hem vinsten av SM titeln

Alla övriga regler kommer att presenteras till lagen i eget dokument. 

Övriga Villkor

Väl mött
Johan & Sanna Kullberg
Huvudansvariga