B84B5A0E-1A36-48E5-84FC-D8A1EA7671EC

Information runt SM i Hamburgare 2022

SM I HAMBURGARE 2021 

Arrangör
Mugwort BBQ
Johan Kullberg & Sanna Kullberg
0735109148
info@mugwortbbq.se


Deltagandet
Det är viktigt att du som väljer att kvala in faktiskt kan delta under finalen. Så redan före kval, se till att boka in första helgen i September. 


Logistik & Yta
Detta året 2024 så kommer finalen vara med ca 20 lag. Dessa kommer från kvalen och även föregående års finalister. Mugwort´s kommer att dela ut WildCards och hjälpa till att fylla på med Team om det blir för kort varsel. Även Runner Ups kommer att finnas vid ev avhopp eller vid andra omständigheter. 

Varje Team får 3x3 meter yta och vi kommer inte kunna tillgodose EL garanterat till alla. Detta är något vi kommer att diskutera induviduellt men utgå från att det är Gasol eller Kol och grill som gäller. 

På platsen kommer det finnas möjlighet att förvara råvaror kylt I kylsläp eller liknande lösning tillhandahållen av Mugwort.

Det kommer finnas tillgång till vatten och toalett.

Det är viktigt att laget håller sig inom sitt område pga regler med framkomlighet för brandskäl mm.

Lagen får ej publicera bilder på kreationer som är liknande sina bidrag som lämnas in för att minska spårbarheten. Om detta framkommer förbehåller vi oss rätten att ta tillbaka er plats/placering och ert lag kan diskas från tävlingen i efterhand.

Det är strängt förbjudet att livesända och visa komponenter under tävlingen. Även märkning är förbjuden. 

Utrustning / Material
Observera att varje lag måste ombesörja all egen utrustning så som tält, bord, grillar, rökar mm.
Viktigt att om tält ska riggas upp att dessa förankras ordentligt. 

Varje lag ska ha med eget brandskydd som lämpar sig för aktiviteten. Brandsläckare / brandfilt eller motsvarande produkt kommer att behöva visas upp. Utan detta kan laget tillhandahållas en brandfilt från arrangör och depositionen kommer att brinna inne. Om arrangör inte kan tillhandahålla pga för många som inte uppmärksammat detta så diskvalificeras samtliga lag som inte har brandskydd och deposition kommer kommer att brinna inne.

Råvaror
Varje team ombesörjer sina egna råvaror till SM finalen på söndagen. Under Burger Wars på lördagen så kommer varje team få göra som på kvalen, jobba med det som tillahandahålls av arrangör + två egna komponenter.  Kött får förberedas, kryddas, malas innan men måste vara rått vid inspektion innan som sker innan startskottet. Endast nötkött som huvudingrediens är tillåtet, självklart med inslag av fläsk samt tillbehör som kommer från fläsk får användas. Inspektion av råvaror / kött görs mellan 10:00 och 11:00 under SM fianlen. ALla finalister kommer få ta del av mer information, men i korta drag så kommer det finnas info på Facebook & Instagram. 

Vi tillåter inte kött från fågel, vilt eller fisk.

Gasol
Använder man gasol ska detta meddelas till arrangören vid anmälan. Om detta inte är anmält så kommer ev gasol att konfiskeras och lämnas åter efter tävlingen. Lag med anmäld gasol måste ha en fullgod hemförsäkring samt även ha produkterna bra skick. Om inte förbehåller vi oss rätten att avvisa laget. Finalen kommer inte medföra extra kostnader för varken gasol eller ytterligare avgifter.

Sopor, avfall & sortering
Varje team tar ansvarar för att ta hand om sopor och sortera dessa på bästa möjliga sätt.
Bingar kommer placeras ut för att källsortera i bästa möjliga mån.

Glöd och aska
Efter tävlingen avslutats så kommer det finnas uppsamlingsplats för aska och glöd.
Det är viktigt att detta inte slängs på annan plats än angivet.

Försäljning 
Nytt! Under Lördagen så är det Folkets Röst och Burger Wars och där kommer varje team få presentera sin kval burgare. Ni får alla råvaror tillhandahållna från Mugwort AB och besökarna kommer kunna äta mot smakhäfte / kupong eller Swish. Ni som lag kommer kunna ta hem folkets röst baserat på hur många portioner ni skickar ut. Den som får flest ätande är den som finner Folkets Röst. 
Redan här så kommer Ni som Team också behöva pressa på och marknadsföra just er, för att Ni får en procent på varje kupong som ni kommer få ut till er! 

Försäljning av Mat & Smakportioner under SM Finalen 1/9
Denna dag så kommer vi lägga fokus på tävlingen. Publiken som käkat kommer att få göra det på lördagen under Burger Wars. Under Finalen på söndagen så kommer besökare kunna käka smakportioner från andra aktörer som står runt om. På så sätt kan teamen jobba mer ostört och det kommer bli tightare då det kommer in överasknings tävlingar i samarbete med sponsorer. 

Priser & Belöning
Over all vinnare: Första andra och tredje placerat team får en trofé och även ett pris. Cash Price till den som placerar sig bäst i alla grenar sammantaget. 

Priser i kategorierna: Freestyle: Pris till förstaplats och trofé till 1-3 plats


Priser i kategorierna: Vegetarisk: Pris till förstaplats och trofé till 1-3 plats

Priser i kategorierna: Hemlig låda: Pris till förstaplats och trofé till 1-3 plats

Då tävlingen är ett officiellt SM så ska laget vara hemmahörande I Sverige och lagledaren ska vara folkbokförd I Sverige.

Inlämning & Presentation
Varje team ska presentera minst 4  st hamburgare. Dessa  Fyra till Domarborden.

Till domare SM serveras burgarna på en bricka tillhandahållen av arrangören. Hamburgarna presenteras antingen som en hamburgare rakt på brickan på tillhörande underlägg eller i hamburgerficka som tillhandahålls av arrangören. Endast spjut / pinne får stickas igenom som tillhandahålls av arrngören. Se nedan. 

Pinne I bamboo får användas för att hålla ihop hamburgaren om så önskas, dessa tillhandahålls av arrangören och får inte kapas av deltagarna på annat sätt än angivet av arrangören. Knivar, såser / design bredvid eller andra produkter som sätter prägel anses vara märkning vilket leder till att laget diskvalificeras då för märkning. Används annat material än angivet diskvalificeras laget.

Dom burgarna som lämnas på brickan går till Juryn. 

Notera: Alla kategorierna är obligatoriska (förutom folkets röst) och det är den som gör bäst resultat på alla tre kategorierna som tar hem vinsten av SM titeln

Alla övriga regler kommer att presenteras till lagen i eget dokument. 

Övriga Villkor

Väl mött
Johan & Sanna Kullberg
Huvudansvariga