B84B5A0E-1A36-48E5-84FC-D8A1EA7671EC

Vanliga frågor

Här kommer en sammanställning på klassiska och vanliga frågor. 


F: Vi står utanför! Det borde vara öppet nu!
S:
Ibland så finns det sidor på internet som hittar på egen info, men hemsidan, Facebook & Google gäller! Mest Hemsidan.  Sen kan det stå en lapp nånstans med orden "Sold Out" och då har vi sålt slut och gått hem.  Säsongen slutar 1/10 hos oss för alltid i Gråbo. Enstaka event kommer dock hållas någonstans i Gråbo. Ring om du står på fel ställe vetja! 


F: Ska ni lägga ner?
S:
Nej! Vi lämnar Gråbo i September 2023 och öppnar i Gamlestaden 2024


F: Vart hittar man er efter ni stängt ner Gråbo Restaurangen?
S:
Från och med vecka 42 så hittar ni oss bakom spisarna inne hos Spike Brewery i Slakthuset. Men det blir ingen BBQ där nere utan vi kör Streetfood där nere tills vidare. Rökarna kommer stå inne på ett lager under vintern. Så räkna inte med full BBQ bara för att vi är där. 


F: Hur har ni öppet?
S:
Kolla fliken öppettider. Sen så kollar man Stories på Facebook & Instagram. I värsta fall, ring oss 

F: Kan jag få se en meny?
S:
 Inte för tillfället, den får du se på våra sociala media samma dag som vi har öppet.  Ofta massa gött.


F: Hur är det, kan man sitta och äta hos er?
S:
Typ, det finns bord, stolar och det är en restaurang.

F: Får jag ta med mig massa kall öl, glass och egen dricka så man får gott att dricka?
S:
Nej, det är lavett på medhavt. Vi har fulla rättigheter, inget annat än barnmat får tas med. 

F: Vad är Brisket? ShortRib? Louis Revben? Pluma? 
S: Brisket är Oxbringa som har en Amerikansk styckning, den röks LÄNGE. Samma med ShortRib, revben från kossa. Pluma är kotlettlock som sitter mellan karré och kotlett på grisen och St Louis Cut är en typ av styckning. Med extra tjocka ben där vi sparat Bacon på benen.  

F: Kan jag boka bord hos er?
S:
Ibland. Ja visst! Men helst inte, oftast så nej. Det är så att  vi jobbar helst med Drop-In! Nu är et 2022 och då är det det nya, boka går inte, om du inte ringer och fjäskar om ni är ett större sällskap. Annars finns det plats! Kom ba! Ser du länken i menyn, då går det bra!

F: När är bäst att komma om vi ska käka hos er? 
S: När vi har öppet typ. Nä, men ju tidigare desto bättre för då finns mer grejor. Ju senare du kommer ju större risk att saker tar slut. Så även om du bokat bord senare mot kvällen så kan du inte räkna med att allt på menyn finns. Men, så länge vi har öppet så finns det något att käka och vi skickar inte ut något som inte är världsklass i vår värld! Bästa tiden är 15:00 skulle jag säga! Men inte på söndagar, för då stänger vi 15:00.


F: Men hur bokar jag ett bord då?
S:
 Men det går ju inte har vi sagt!

F: Hur är det, kan jag sitta inne eller bara ute hos er?
S:
Vi har ca 70-80  platser inomhus och lika många ute. Men ute sitter du på egen risk. Börjar det regna garanterar vi inte sittplats inne. 

F: Får jag ha med mig hund in?
S: Ja vi tillåter ju barn och hundar är oftast lika snälla. Men, skäller den och är jobbig så kommer vi be dig lämna den ute. 

F: Jag är allergisk mot allt, kan jag äta hos er? 
S:
Fråga kocken. Du kan äta det mesta. Vi löser det

F: Serverar ni kött som är Halal? 
S:
 Ibland gör vi faktiskt det. Men oftast inte. Skulle det vara så att ni är ett större sällskap som vill komma, då kan ni boka detta. Men för att lösa det behövs ca en veckas varsel och vi tar förskottsbetalt vid bokningar som dessa. Just nu är dock Bringan faktiskt Halal


F: Har ni glutenfria alternativ?
S:
Japp, men dom bröden är helt fattiga så käka inte burgare utan käka något som inte innehåller gluten, typ Barbecue! 

F: På söndagar när ni stänger 15:00, vad gäller då? 
S:
Du får köpa takeaway från 14:45 och sitta ute, i bilen, men 15:05 drar vi bajlando

F: Vi har bokat bord men blir sena! Hur gör vi?
S:
 Först gratulerar jag till att du lyckades boka ett bord trots allt! Men Du ringer oss och säger det, inte SMS, inte på nån chat, du ringer. Annars släpper vi bordet efter 3 minuter. 

F: Varför gör ni inte Latte och sånt fint kaffe? Finns ens kaffe? 
S: Det finns numera kaffe! Efter mycket tjat från alla och hat mot Johans megaäckliga kaffe så har vi skaffat en maskin som gör grym Latte & annat kaffe så nu finns de jävlar i mej kaffe! 

F: På mackan finns det saltgurka, min son / jag gillar inte det, kan du ta bort det?
S: Vi kan försöka komma ihåg det men oftast så blir det inte så, men du kan alltid pilla bort själv. För att kompencera för
detta så tar vi inget betalt för dom gånger vi klarar av att göra efter era förändingar.

F: Jag / Min vän / sambo / fru är vegeterian eller vegan, är det ens mening att ta med Hen?
S: Vi respekterar alla, oavsett allergi, livsstil eller religösa beskådningar. Så ja, vi löser grymt käk till Alla! Till och med du som är vegan kan gå lycklig från Mugwort´s faktiskt. 

F: Kan vi äta hamburgare?
S:
 Nej! Ja, typ ofta, inte alltid. Ibland så regnar det, då kanske vi skiter i det. Ibland är Johan på kass humör och då skiter vi i det och ibland är vi underbemannade så då hoppar vi också över det. Men vi försöker ha minst en burgare och har vi inte det finns de annat kött i bröd eller sköna mackor. Har du åkt långt i hopp om burgare så får du inte bli sur om de inte finns. Det är Johan och Sanna som bestämmer och det som finns på menyn är det som finns. Går du till Donken och gnäller för att dom inte har Kolja i sås på menyn? Nä, just de! Kram!