The Barbecue Academy

Nu är det äntligen dags, vi släpper ett antal olika kurstillfällen under sensommaren och hösten. Men vi släpper också en ny kurs, en full Pitmaster Utbildning som lämpar sig för restauranger och krogar som vill utveckla sig inom rök och barbecue. Läs mer och boka platser här nedan!

The PitMaster Hangout 
Max 3 deltagare per tillfälle: 29/10 (Fullbokad)

Du kommer till oss på fredagen, 20:00 och spenderar den sista stunden på kvällen med oss och axlar rollen som Pitmaster och går bredvid hela natten. Du hjälper till, du får tips, råd, trix och hjälpa till med trimm av kött och skyffla ved hela natten. Vissa skulle kalla det för ett jobb, vi ser det som att du kommer ta med dig erfarenheter hem. 

För deltagande, boka i formuläret till höger!
Pris: 2500:- inkl krubb för takeaway till familjen

 

The PitMaster 101. Shack Education 
Max 1 deltagare. Kursen hålls under 3 dygn och är avsedd för krog och krögare främst. Det är tre tuffa dygn där du får lära dig grunden i Allt. Vi börjar med kryddning, såser, moppning, eld och olika metoder. Vi går igenom ca 20 olika sorters kött side by side. Vi går igenom ekonomi, zero waste tänk och efter tre dagar så kommer du ha grunden till att göra det vi gör. Känsla och takt, det får du finlira men Pitmaster 101 ger dig all kunskap i att axla rollen, som pitmaster på vilken Joint som helst.

Mat, logi och helpension ingår. 

Gör er intresseanmälan i formuläret till höger.
Pris: 48 000 exkl moms per person

Smoke & Grill - Seafood &  Ocean
Pris per deltagare: 750:- inkl moms
Kurslängd: Ca 3 timmar, kan bli mer...
Datum: 17/10 klockan 15:30 (Fullbokad)


Under denna kurs så kommer vi stå för handhavandet och vi visar, vi röker, vi grillar och gör det på en nivå så det passar dig som vill utvecklas på hemmafronten. Vi kommer arbeta med en Weber grill, en Landmann Grilltunna, en Kamado och eventuellt en gasolgrill. Vi visar allt från en enkel blandning av kryddning och rubb till teknikerna.

Vi kommer röka musslor, vi grillar ostron, vi röker räkor, vi röker lax och grillar havskatt. 
När vi visat och gått igenom alla momenten och delarna, ja räkorna kommer vara snacks, resten dukar vi upp som en gemensam buffé och så äter vi tillsammans och tar en frågestund där vi alla diskuterar och frågor kan ställas högt och lågt. 

The Barbecue Class // The Brisket Class // Offset Smoking 

Datum: 2/10 - Start 15:00, men kom gärna 14:30
Pris: 1795:- / Minst 6 deltagare krävs! Annars måste vi avboka
Vi kastar oss rakt in i hetelden. Vi bygger en eld i Fireboxen och startar upp båda våra smokers! Den ena, The Beast, där röker vi Brisket. Ni får se oss trimma två bringor, på två olika sätt. Ni får där efter trimma själva, er tilldelade Bringa. 

Kryddning: Antingen tar ni med en egen rubb eller krydda, eller så använder ni vår, dvs Salt & Peppar 

Tillval: Vill ni ta med er bringa hem efteråt så får ni köpa loss den till självkostnadspriset / 185:- kilot. Enklare mat (två måltider)  & kaffe ingår under dagen. Under kvällen har vi Live band som spelar och vi kommer ha öppet till 01 för vanligt folk så det blir rätt mycket slö-tid och gött häng! 

Anmälan till kurs görs här

  • Villkor
    Betalning ska ske i förskott innan min plats är säkrad. Det går att betala både med presentkort eller med betallänk. Länken skickas via Zettle och vid betalning så kommer du få din plats.